De geschiedenis van de online bookmaker

  • by

Ben je momenteel aan het gokken bij een online bookmaker? Het lijkt misschien vreemd, maar deze grote organisaties bestaan vermoedelijk nog niet veel langer dan 10 of 20 jaar. Dit hangt samen met de introductie van het internet, waarna het aanbod van sportweddenschappen zich steeds vaker is gaan verplaatsen naar het internet, in plaats van de ouderwetse gokkantoren. Wanneer ontstonden de eerste bookmakers op het internet en wat is er veranderd in het aanbod?

De eerste online bookmaker

Voordat de eerste bookmaker op het internet te vinden was, was het niet eerder dan 1996. Wie precies de eerste online bookie was, is niet helemaal bekend. De meeste mensen gaan uit van Intertops. De website van deze bookmaker is nog steeds online te vinden, maar de naam is voor velen minder bekend. Toch heeft Intertops in de laatste jaren flink geïnvesteerd in haar lay-out en aanbod. Afijn, sinds 1996 is het snel gegaan met het aanbod in bookmakers. Tegenwoordig kennen we online enkele honderden bookmakers, voornamelijk gevestigd in Europa. Er bestaan zelfs een aantal gerenommeerde Belgische bookmakers, en slechts één Nederlandse met een officiële licentie voor de binnenlandse gokmarkt: Toto. 

Een veel groter aanbod 

Een échte vergelijking tussen fysieke bookmakers en de online bookmaker gaat eigenlijk niet op, want het verschil is enorm. Bij fysieke bookmakers is de 1×2 weddenschap nog altijd de meest populaire én meest aangeboden variant. Er zijn een aantal andere markets te vinden op het formulier van een fysieke bookmaker, maar daar blijft het bij. Een online gokaanbieder kan daar een enorm aanbod van competities, wedstrijden en weddenschappen tegenoverstellen. Meer markets om geld op in te zetten, en dus ook meer mogelijkheden voor jou als speler om geld te winnen. Wat dat betreft heeft de online bookmaker gezorgd voor een enorme impuls aan de gokmarkt.